AMERIKAANSE APPELTAART

appel brie taartje

INGREDIËNTEN

– voor de bodem –
150 gr boter
200 gr bloem
100 gr kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
1 mespuntje kaneel
1 dessertlepel geraspte sinaasappelschil

– voor de vulling –
1 kg appels * 1 mespuntje kaneel * 1 zakje vanillesuiker * 1 bekertje creme fraiche * sap van 1 citroen * 1 el bloem * 1 dessertlepel fijnsneden gember
– voor het deksel –
100 gr boter * 100 gr bloem * 75 gr kristalsuiker * snufje zout * 75 gr gehakte walnoten

BEREIDING van de amerikaanse appeltaart

Beboter de bakvorm

Snijd voor de bereiding van de bodem de boter in blokjes
Doe alle ingredienten voor de bodem in een beslagkom en kneed er een samenhangend deeg van
Rol op een met wat bloem bestoven aanrecht het deeg tot een ronde lap en bekleed hiermee de bakvorm
Schil de appels en snijd ze in blokjes
Vermeng de appel met de andere ingredienten voor de vulling en doe dit vulsel in de bakvorm
Snijd voor het deksel de boter in blokjes
Meng alle ingredienten door elkaar en maak er met de vingertoppen een kruimeldeeg van
Strooi dit kruimeldeeg over de appelvulling
Zet de vorm op het rooster in een hete oven – 175 *C –
Bak de taart in ca. 50 minuten gaar en lichtbruin.

TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN

bron: smulweb.nl