Appel dumplings uit de oven

Appel dumplings uit de oven

 

INGREDIËNTEN

porties : 8

  • 170 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 flesje of blikje (350 ml) frisdrank met citrussmaak
  • 4 kleine Granny Smith appels, geschild, zonder klokhuis en in vieren gesneden
  • 450 gram (2 blikjes) gekoeld croissantdeeg

BEREIDING van de Appel dumplings uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een rechthoekige bakvorm in.
  • Verhit de boter, suiker, kaneel en vanille in een pan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en zet opzij. Verdeel het croissantdeeg in 16 driehoeken. Rol een stukje appel in het deeg en verdeel de appelflappen over de ingevette bakvorm. Giet eerst het botermengsel en vervolgens de frisdrank over de appelflappen.
  • Bak in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn, 40 tot 45 minuten.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR NIEUWJAARSDAG

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl