APPELTAART MET SNICKERS

appel brie taartje

 

INGREDIËNTEN

voor 6 personen

Voor het deeg

300 g zelfrijzend bakmeel
80 g suiker
175 g boter
1 ei

Voor de vulling

6 verkruimelde beschuiten (of paneermeel)
8 appels
2 marsen
2 snickers
150 g pecannoten
100 g suiker
25 g boter
1 tl kaneel

BEREIDING van de appel met snickers

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Laat het deeg 15 minuten in de koelkast staan om tot rust te komen.
Bekleed de taartvorm met het deeg.
Bak de noten met boter en suiker in een koekenpan, totdat de suiker gaat karamelliseren.
Snijd de repen en de appels. Meng dit geheel samen met kaneel en de noten.
Strooi de verkruimelde beschuiten of het paneermeel op het deeg. Bovenop het deeg doet u de appelvulling.
Rol het restant van het deeg uit tot een ronde plak en plaats dit boven op de appelvulling om zo de taart af te dekken.
Bestrijk de taart met ei en strooi hierover suiker.
Steek in het midden van de taart een rond gat, zodat de stoom uit de taart kan ontsnappen.
Bak de taart in de bakoven voor circa 60 minuten op 170°C.
Laat de afgebakken taart goed afkoelen voor hij wordt aangesneden, zodat de chocolade en karamel goed kunnen stijven.

TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: Cookfreshfood.com