BAKLAVA

baklava

 

INGREDIËNTEN

  • 375 gr walnoten
  • 160 gr amandelen
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen piment
  • 1 el basterdsuiker
  • 5 el gesmolten boter
  • 1 el olijfolie
  • 20 bladen filodeeg
  • Siroop:
  • 250 gr suiker
  • 1,7 dl water
  • 3 hele kruidnagels
  • 3 tl citroensap

BEREIDING van de Baklava

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C) en bestrijk zijkanten en bodem van een ondiepe ovenschaal met gesmolten boter of olie.
  • Meng de fijngehakte noten, amandelen, specerijen en suiker in een andere schaal en verdeel het in 4 porties.
  • Leg 1 filovel op een snijplank, bestrijk 1 helft met een boter/oliemengsel, vouw doormidden en leg het in de vorm.
  • Verwijder overtollig deeg en herhaal met nog 3 vellen. Verdeel 1 portie noten over het deeg   .
  • Hierop weer 4 ingevette en gevouwen deegbladeren leggen en met de 2e portie noten bedekken.
  • Herhalen tot het notenmengsel op is.
  • Eindig met 4 deegbladeren en maak de randen glad.
  • Bestrijk met de rest van het boter/oliemengsel en snij in de lengte 3 keer in (niet helemaal doorsnijden)   .
  • Bak de baklava in 30 minuten goudbruin.
  • Besprenkel met de afgekoelde siroop, laat de baklava afkoelen  en snij in vierkanten of ruiten.
  • Siroop: alle ingrediënten in een kleine pan doen. Al roerend aan de kook brengen tot de suiker is opgelost. 10 Minuten op een laag pitje laten sudderen zonder te roeren.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:jannekes.nl