Bietjestaart

Bietjestaart

 

 INGREDIËNTEN

 porties 12

2 grote bieten
2 eieren
240 gr suiker
1 dl (koolzaad) olie
150 gr bloem
2 theelepels bakpoeder
zakje vanillesuiker

Glazuur:
200 gr roomkaas (mon chou) (graag light)
1 dl kwark (light)
1 dl poedersuiker
zakje vanillesuiker

1 dl pistach noten voor de dekoratie

Bereiden van de Bietjestaart 

oorbereiding

Zet de oven op 175 graden
Smeer een springvorm met boter in en bestrooi deze met paneermeel.
Schil de bieten en rasp ze fijn.

Bereidingswijze

Klop de eieren met de suiker luchtig.
Roer er de olie en de bieten door heen.
Meng de droge ingredienten, roer dit door het mengsel en doe dit in de vorm.
Bak de taart laag in de oven cirka 50 minuten

Laat de taart afkoelen haal hem uit de vorm.
Rooster de pistachnoten in een droge koekepan.
Hak ze grof.
Meng het glazuur, smeer dit over de taart en stooi er de nootsukjes op.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT SCANDINAVIË

 

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl