BRAMEN-BAVAROISE

INGREDIËNTEN

  • 600 gram bramen
  • sap van 1 citroen
  • 1 deciliter water
  • 14 gram (7 blaadjes) witte gelatine
  • 90 gram basterdsuiker
  • 2 eiwitten
  • 2 deciliter slagroom
  • Voor de garnering:
  • 1 deciliter slagroom
  • 40 gram suiker

 

BEREIDING van bramenbavaroise

Was de bramen en houd enkele mooie apart voor de garnering. Pureer de overige vruchten of wrijf ze door een zeef. Voeg het gezeefde citroensap toe en vul de massa zo nodig aan tot 3¼ dl. Los in koud water geweekte en heel goed uitgeknepen gelatine op in het hete water. Los vervolgens de suiker hierin op Voeg dit mengsel toe aan de vruchten puree. Laat de massa onder regelmatig roeren afkoelen. Bestrijk een puddingvorm met iets eiwit en klop het overige eiwit en de slagroom apart stijf. Meng de slagroom en eiwit heel luchtig met de vruchtenmoes zo gauw deze lobbig wordt. Als de pudding niet meer uitzakt deze overdoen in de puddingvorm. Laat de pudding opstijven in de koelkast, stort hem daarna en garneer hem met suiker stijfgeklopte slagroom en de achtergehouden bramen.

TERUG NAAR BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS

bron: ah.nl