BROODDEEG

 

Brooddeeg word gebruikt voor hartige taarten  zoete taarten of losse gebak/taartjes .Brooddeeg is veelzijdig je kunt er van alles aan toevoegen,rozijnen,fruit,kruiden.

BASIS RECEPT BROODDEEG

500 gr. bloem.
1 afgestreken eetl. zout.
1 zakje gedroogde gist.
3 1/2 dl. handwarme melk (of water).
Naar wens:zaden (sesam, of maanzaad), pitten, pompoen.
extra bloem.

Hulpmiddelen

Oven.
kom.
plasticfolie.
cakeblik of broodvorm.

Voorbereiding

Doe de bloem met zout en de gist in een kom en roer alles goed door elkaar.
Schenk de melk in het midden.
Roer vanuit het midden met een houten lepel tot de bloem opgenomen is.
Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Als het deeg te droog is voeg je een extra scheutje melk of water toe.
Is het te plakkerig, dan voeg je wat extra bloem toe.
Bestuif een ruime kom met bloem en leg het deeg erin.
Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen.(b.v in een oven van 30 -40 graden).
Vet een cakeblik of bakplaat in met olie., of bekleed een bakplaat in met bakpapier.
Druk het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap, rol het op en leg het in een bakblik met de naad naar beneden.
Bestrijk het deeg naar wens met water en strooi er zaden of pitten over.
Dek het deeg losjes af met folie en laat het nog ca. 30 min. staan.
Verwarm intussen de oven voor tot 225 graden.

Bereidingswijze

Bak het brood in ca 25 min. gaar en bruin.
Je kunt het 5 min. voor het eind van de baktijd nog wat melk of water bestrijken voor een glimmende korst.
Neem het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.

TERUG NAAR BASIS TAART                            BEZOEK ONZE WEBHOP

 

Bron: allrecipes.nl