CHOCOLADE CHEESE CAKE

chocolade cheese cake

INGREDIËNTEN

    • 150 gr digestive koekjes
    • •45 gr boter
    • •110 gr suiker, in gedeelten
    • •120 ml slagroom
    • •150 gr pure chocola, gesmolten en afgekoeld
    • •2 eetlepels cacaopoeder, gemengd met wat heet water (+/- 100 ml)
    • •200 gr roomkaas

BEREIDING van de chocolade cheese cake

    • Verkruimel de digestive koekjes (met de houten stamper van de vijzel) en meng dit met de gesmolten boter en 1 eetlepel suiker. Druk dit op de bodem van een taartvorm van 18 cm en zet deze in de koelkast.
    • Klop de slagroom stijf. Voeg de gesmolten, afgekoelde, chocolade toe, en dan de cacaopoedermix. Meng goed door elkaar en zet apart.
    • Klop de roomkaas en de resterende suiker samen. Meng hier voorzichtig het room/chocolademengsel door.
    • Verdeel het mengsel over de bodem in de taartvorm. Zet de vorm dan 1 uur in de vriezer.
    • Zet de taart nog 30 minuten in de koelkast en serveer.

TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN

bron: smulweb.NL