• HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • WORKSHOPS
  • LINKS
  • CONTACT
  • WEBSHOP
  • HOME
  • TAART RECEPTEN
    • Appeltaarten recepten
    • Chocolade taarten
    • Aardbeien taarten
    • Kwark/cheese taarten
    • Vruchtentaarten
    • Hartige taarten
    • Slagroom taarten
    • Buitenlandse taarten
    • Taarten voor de feestdagen
    • Overige taarten recepten
  • DIEET TAARTEN
    • Vetarme taart recepten
    • Glutenvrije taarten
  • TAARTVULLING RECEPTEN
    • BOTERCREME RECEPTEN
    • BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTENBASIS
    • BAVAROISE, MOUSSES MELK BASIS
    • Mousses, bavaroises op likeur basis
    • HARTIGE TAART VULLINGEN
    • OVERIGE RECEPTEN VOOR JE TAARTVULLING
  • TAARTEN GALERIJ
  • CUPCAKES
  • WEBSHOP
You are here: Home / CHOCOLADE TAART MET KRUISBESSEN

CHOCOLADE TAART MET KRUISBESSEN

PrintFriendly and PDFPrint het recept

appel brie taartje

 

INGREDIËNTEN

175 g pure chocolade van goede kwaliteit (ten minste 70% cacao)

75 g boter

4 eieren

100 g lichtbruine ruwe rietsuiker

30 g bloem

Om te garneren

Kaapse kruisbessen

poedersuiker

cacaopoeder

 

BEREIDING van de CHOCOLADE TAART taart met kruisbessen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm met een diameter van 23 cm in en bedek hem met ingevet vetvrij papier.
  2. Breek de chocolade in stukken en doe ze in een vuurvaste kom, samen met de boter. Zet de kom boven op een pan met kokend water, maar zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Smelt de chocolade, haal de pan dan van het vuur en roer het mengsel door tot het glad is.
  3. Doe ondertussen de eieren en de suiker in een grote kom. Klop ze met een elektrische mixer tot het volume van het mengsel aanzienlijk is toegenomen en het als een lint van de gardes loopt. Als u de eieren met de hand klopt, zet de kom dan boven een pan met bijna kokend water, maar zorg ervoor dat het water de bodem van de kom niet raakt.
  4. Voeg het chocolademengsel toe aan het eiermengsel en meng alles goed door elkaar met een grote, metalen lepel. Zeef dan de bloem in delen erboven en schep steeds voorzichtig door.
  5. Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en strijk het oppervlak voorzichtig glad. Bak de taart gedurende 15-20 minuten of tot de bovenkant goed stevig aanvoelt. Laat de taart afkoelen in de bakvorm.
  6. Haal de taart uit de bakvorm en verwijder het bakpapier. Snijd de taart in stukken en garneer elk stuk eventueel met een Kaapse kruisbes. Bestrooi de borden met gezeefde poedersuiker en cacaopoeder. U kunt de taart 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

TERUG NAAR CHOCOLADE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: allrecipes.nl

 

by john on april 27, 2013 in CHOCOLADE TAARTEN | Tagged cake, chocolade, cranberries, cranberry, kruisbessen, recepten, taart



Maak zelf de lekkerste taarten met de mooiste vullingen, botercreme, bavarois, mousse enz.
Ook taart recepten voor hartige taarten en de feestdagen.
Of je nu voor chocolade taart, cheese cake, appel taart gaat maken, of uitleg wilt vinden voor je fondant taarten, je vindt het bij startmettaart.nl

Previous Entry: TRUFFEL CHOCOLADE TAART
Next Entry: CHOCOLADE CAKE

Zoek op onze site

  • HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • WORKSHOPS
  • LINKS
  • CONTACT
  • WEBSHOP


Tags

appelbol appelflap appelflappen appeltaart Baklava balderdeeg bananen bananen brood bavarois bavaroise bosbes Bosbes muffin brood dessert engeland taart engelse taarten honing italiaanse rijsttaart Linzertorte malakoff Malakovtaart marsepein mousse muffin Notentaart met kersen Panforte pavlova pruimen Pruimen strudel recept rijstevlaai Rijsttaart rijsttaart met honing Spekkoek taart taart maken taart recept taart recepten taart vulling taartvulling tip toetje vlaai voorbeeld vulling

Taart recepten, taartvullingen, taart maken,taart bakken, cake ,boter crèmes en meer vind je op

Taart maken. Koekjes maken. Best cookie recipes         The best cake and pie recipes

 

Copyright © [2013] .

Start met taart.