Dark Chocolate cupcakes & Champagne frosting

Dark Chocolate cupcakes & Champagne frosting

 

INGREDIËNTEN

(voor 12 stuks):

150 ml zonnebloem olie
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram lichtbruine kristalsuiker
2 eieren, op kamertemperatur
6 eetlepels cacaopoeder
150 gram donkere chocolade
100 ml zure room
1 theelepel vanille extract

Champagne frosting
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemepratuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
5 eetlepels champagne op kamer temperatuur/ non alcoholische bubbeltjes drank

Drupje kleurstof

BEREIDING van de Dark Chocolate Cupcakes

Maak het basisrecept frosting en
voeg samen met de vanille de champagne toe.
Voor een gekleurde frosting voeg je een drupje kleurstof toe en verdeel je de frosting over verschillende kommetjes.

Vul een spuitzak met decoratietip met de frosting (gebruik meerdere spuitzakken als je werkt met verschillende kleuren frostings.) Zet een afgekoelde mini cupcake in het champagne glas en spuit een toefje frosing op de cupcake.

Je kunt ook eerst de cupcakes decoreren en dan met een prikker ( steek deze voorzichtig in de cupcake) in het glas laten zakken. Maak eventueel bloempjes van fondant met een plunger als decoratie. Ga zo door tot het glas is gevuld.

Je kunt de glaasjes met cupcakes in de koeling bewaren en voor serveren eerst op kamertemperatuur laten komen. Cheers!

 

TERUG NAAR CUPCAKES

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:elle.be