Eierkorstdeeg(bladerdeeg)

Eierkorstdeeg(bladerdeeg)

INGREDIËNTEN

10 personen

  • 500 gram bloem
    10 gram zout
    125 gram koude boter
    2 eieren
    1,5 deciliter koud water
    1 eetlepel azijn

BEREIDING van de Eierkorstdeeg(bladerdeeg)

Meng zout en bloem. Snijd de boter met twee messen in de bloem tot kleine stukjes ter grootte van een erwt. Klop de eieren los met water en azijn en voeg toe aan de bloem. Even met een vork mengen. Stort de inhoud van de kom op het aanrecht en vorm met bebloemde handen zonder te kneden een bal van het deeg. De boterstukjes moeten zichtbaar blijven, ga niet door tot je één egale massa hebt.. Bij korstdeeg is het belangrijk dat je snel werkt, het deeg mag niet warm worden door het kneden.
Pak het deeg in in folie en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht, vouw het in drieën en rol weer, herhaal dit eventueel nog een keer.
Rol nu uit tot een lap van 1/2 centimeter dikte en maak de pastei.
Kijk hier voor het bewaren van overgebleven deeg.

TERUG NAAR BASIS TAART

Bron: volrecepten.nl