Engelse cheesecake

Engelse cheesecake, Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 9

  • 300 gr diepvries gemengde bosvruchten, ontdooid
  • 1/2 eetlepel boter om mee in te vetten
  • 150 gr volkorenbiscuit
  • 75 gr boter of margarine
  • 3 eieren, gesplitst
  • 300 gr verse roomkaas
  • 200 gr volle biokwark
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 1/2 eetlepel citroenrasp
  • 2,5 – 3 blaadjes (ongeveer) gelatine
  • 50 ml Zonnatura® bosvruchten-limonadesiroop

 

Bereiding van de Engelse cheesecake

  1. Laat de bosvruchten ontdooien, ong. 1 uur.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een taartvorm in met boter.
  3. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine (of met een deegroller). Smelt 75 gr boter in een pannetje en giet daarna in een kom met de koekkruimels. Meng de boter en koekkruimels samen. Bedenk de bodem van de taartvorm met het kruimeldeeg. Druk met de bolle kant van een lepel aan.
  4. Splits de eieren. Meng de dooiers met de suiker, roomkaas, kwark en citroenrasp tot er een glad mengsel ontstaat.
  5. Klop de eiwitten stijf en schep daarna door het roomkaasmengsel. Schep de helft van de bosvruchten door het roomkaasmengsel, en schep daarna in de taartvorm. Zet de taart ong. 1 uur en 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. Laat de taart als deze gaar is in de vorm helemaal afkoelen. Dit is belangrijk, anders smelt de gelatinelaag straks.
  7. Laat de gelatine in een kom met ruim koud water ong. 5 minuten weken. Breng 2 eetlepels water in een pannetje aan de kook, knijp de gelatine goed uit, haal de pan van het vuur, en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Los de gelatine al roerende op in het hete water. Laat de gelatine nu rustig afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het gaat mengen met de bosvruchten.
  8. Voeg de resterende bosvruchten en de limonadesiroop toe aan de afgekoelde gelei, laat 15 minuten staan, zodat het lobbig wordt.
  9. Schenk de bosvruchtengelei over de afgekoelde kwarktaart. Zet de taart ong. 3 uur in de koelkast om op te stijven.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes