gevulde speculaas

gevulde speculaas

 

INGREDIËNTEN

porties: 2

160g zelfrijzend bakmeel
125g boter
80g bruine basterdsuiker
2 theelepels speculaaskruiden
2 eetlepels melk

vulling:
1/2pakje amandelspijs
1/2 losgeklopt ei
3 druppels amandelaroma

Bereidingswijze: gevulde speculaas 

1.doe alles voor het deeg in een kom

2. mix de boter klein 3.kneed alles met 1 hand tot een samenhangende deegbal 4.zet de deegbal op een koude plaats bijvoorbeeld in de koelkast 5.doe de oven aan op 180,stand 4 6.mix of prak alles voor de vulling goed door elkaar: 7.rol het deeg uit tot een lap van 20×30 cm. 8.schuif de lap op het bakpapier.9.maak van de spijs een rol en leg die op het midden van het deeg 10.klap de deeglap dubbel;druk het deeg op elkaar en werk de randen netjes af 11. bestrijk het deeg met het losgeklopte ei 12.versier de bovenkant met de amandelen. 13.bak de gevulde speculaas op een bakplaat iets onder het midden van de oven in +-40 minuten gaar. 14. laat de gevulde speculaas op de plaat afkoeken

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN SINTERKLAAS

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl