Güllaç

Güllaç , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

10

Bereidingstijd

120 min

Ingrediënten:

  • 1 liter melk
  • 1 theeglas suiker
  • 1 theeglas gestampte walnoten
  • 4 eetlepels gestampte pistache nootjes
  • 2 eetlepels rozenwater
  • een kwart granaatappel
  • 10 güllaç bladeren (kant-en-klaar te koop)
  • 2 eetlepels slagroom

BEREIDING van de Güllaç

    • Neem de güllaç bladeren en leg deze alvast klaar.
    • Neem een pan en giet daar de melk in en voeg daar suiker aan toe.
    • Laat dit zo staan totdat de melk gaat koken.
    • Haal de melk uit de pan en giet het in een kom. Laat de melk afkoelen.
    • Voeg hier de slagroom en het rozenwater aan toe.
    • Neem een diepe ovenplaat of schaal waar je de güllaç in wil maken.
    • Neem een beetje van de afgekoelde melk en bedek de bodem van je ovenplaat of schaal met een klein beetje melk.  Je moet de bodem bijna niet kunnen zien.
    • Dompel de 10 güllaç bladeren in de melk. Leg 5 bladeren in de ovenplaat of schaal. Zorg ervoor dat de onderkant geheel bedekt wordt met de bladeren. Stapel alles op.
    • Als je klaar bent met de onderste laag, strooi je de walnoten over de bladeren heen.
    • Doe hier bovenop nogmaals 5 in melk gedomelde güllac bladeren en bedek het zo dat je de walnoten niet meer ziet.
    • De resterende melk giet je over je güllaç heen. Als het meer is dan verwacht, giet je er gewoon de helft overheen.
    • Nu kun je de pistachenootjes over de güllaç heen strooien en daar bovenop de binnenkant van een granaatappel.
    • Leg de güllaç nu in de koelkast voor anderhalf uur zodat het afkoelt.

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl