HARTIGE TAART MET BRIE

hartige taart met brie

 

INGREDIËNTEN

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 400 gram provencaalse wokgroente
  • Brie (punt van 200 a 250 gram)
  • 125 ml. slagroom
  • 3 eieren
  • 50 gram belegen geraspte kaas
  • Versgemalen peper
  • Olijfolie

BEREIDING van de hartige taart met brie

 

Verwarm de oven voor op 200 graden

  • Laat het bladerdeeg ontdooien
  • Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en roerbak de Provencaalse roerbakgroente (tot de groente beetgaar is)
  • Vet de springvorm of quiche ovenschotel in
  • Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg
  • Klop in een kom de eieren los samen met de slagroom, voeg daarna de geraspte kaas en de peper er aan toe en roer het geheel nog even goed door
  • Doe nu de roerbakgroente in de beklede bakvorm en verdeel de groente netjes over de bodem
  • Schenk het mengsel van ei, slagroom en kaas over de groente heen
  • Snij de brie in kleine punten en verdeel de brie puntjes over de hartige taart
  • Zet de Brie taart in de oven en na ongeveer 40 minuten is hij gaar

 

TERUG NAAR HARTIGE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:quicherecept.nl