• HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • WORKSHOPS
  • LINKS
  • CONTACT
  • WEBSHOP
  • HOME
  • TAART RECEPTEN
    • Appeltaarten recepten
    • Chocolade taarten
    • Aardbeien taarten
    • Kwark/cheese taarten
    • Vruchtentaarten
    • Hartige taarten
    • Slagroom taarten
    • Buitenlandse taarten
    • Taarten voor de feestdagen
    • Overige taarten recepten
  • DIEET TAARTEN
    • Vetarme taart recepten
    • Glutenvrije taarten
  • TAARTVULLING RECEPTEN
    • BOTERCREME RECEPTEN
    • BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTENBASIS
    • BAVAROISE, MOUSSES MELK BASIS
    • Mousses, bavaroises op likeur basis
    • HARTIGE TAART VULLINGEN
    • OVERIGE RECEPTEN VOOR JE TAARTVULLING
  • TAARTEN GALERIJ
  • CUPCAKES
  • WEBSHOP
You are here: Home / HET BAKKEN VAN KAPSEL/ CAKE / BISCUIT

HET BAKKEN VAN KAPSEL/ CAKE / BISCUIT

PrintFriendly and PDFPrint het recept
.
.
.
Het maken van een basis cake OF kapsel is vrij eenvoudig maar het eindresultaat is erg lekker.
Verder kun je op cake al je fantasieën los laten, vullen, decoreren, of denk aan een
omelet siberienne ( ijs dessert).
Ook bekleden met fondant of marsepein is erg leuk.Stap voor stap uitleg biscuit maken.1.  Zorg dat je (verse) eieren en boter op minimaal kamer temperatuur zijn.
2.  Zeef het bloem samen met de bakpoeder.
3.  De boter goed romig kloppen.
4.  De bakvorm lichtjes beboteren.
5.  Het beslag als het klaar is direct in een voorverwarmde oven doen.
6.  Tijdens het bakken de oven niet open doen anders zakt ie in.
7.  Controleer of de cake gaar is door erop te drukken veert hij terug dan is hij gaar.
Of steek een sate stokje of breinaald erin in het midden komt deze er droog uit dan
is hij goed.
9. Na het bakken de cake laten afkoelen dan pas storten.

BASIS RECEPT CAKE

Ingrediënten voor 12 personen

  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  •  4 eieren (200 gram bij elkaar)
  •  200 gram bloem – 2 theelepels bakpoeder –
  • 1 zakje vanillesuiker – wat citroenrasp
  • Snufje zout
  • Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  • vet een cakeblik goed in

Bereidingswijze

1. Roer de boter zacht en voeg de suiker toe. Roer net zo lang totdat het luchtig en romig word.
2. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei geheel is opgenomen door de boter en de suiker.
3. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg al mixende de bloem toe aan het mengsel.
4. Voeg tenslotte nog de extra ingredienten (hier: vanillesuiker en citroenrasp) toe en meng alles met de mixer goed door elkaar.
5. Doe het mengsel in het ingevette cakeblik. Schuif het blik in de voorverwarmde oven. Bak de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 60 minuten gaar. Haal de cake er niet te snel uit, want dan is hij nog niet gaar in het midden.
6.Laat de cake helemaal afkoelen, alvorens hem te ′storten′.

TERUG NAAR BASIS TAART                            BEZOEK ONZE WEBHOP

by john on maart 28, 2013 in Het bakken van biscuits en taartbodems, Hoe doe je dat ? | Tagged BAKKEN, biscuit, cake, citroen cake, kapsel, omelet, ommele siberiënne, siberieënne, siberienne, vanille



Maak zelf de lekkerste taarten met de mooiste vullingen, botercreme, bavarois, mousse enz.
Ook taart recepten voor hartige taarten en de feestdagen.
Of je nu voor chocolade taart, cheese cake, appel taart gaat maken, of uitleg wilt vinden voor je fondant taarten, je vindt het bij startmettaart.nl

Previous Entry: BASIS BISCUIT BAKKEN
Next Entry: TAART VULLEN EN AFSMEREN MET BOTERCREME

Zoek op onze site

  • HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • WORKSHOPS
  • LINKS
  • CONTACT
  • WEBSHOP


Tags

appelbol appelflap appelflappen appeltaart Baklava balderdeeg bananen bananen brood bavarois bavaroise bosbes Bosbes muffin brood dessert engeland taart engelse taarten honing italiaanse rijsttaart Linzertorte malakoff Malakovtaart marsepein mousse muffin Notentaart met kersen Panforte pavlova pruimen Pruimen strudel recept rijstevlaai Rijsttaart rijsttaart met honing Spekkoek taart taart maken taart recept taart recepten taart vulling taartvulling tip toetje vlaai voorbeeld vulling

Taart recepten, taartvullingen, taart maken,taart bakken, cake ,boter crèmes en meer vind je op

Taart maken. Koekjes maken. Best cookie recipes         The best cake and pie recipes

 

Copyright © [2013] .

Start met taart.