Verder kun je op cake al je fantasieën los laten, vullen, decoreren, of denk aan een
omelet siberienne ( ijs dessert).
Ook bekleden met fondant of marsepein is erg leuk.Stap voor stap uitleg biscuit maken.1. Zorg dat je (verse) eieren en boter op minimaal kamer temperatuur zijn.
2. Zeef het bloem samen met de bakpoeder.
3. De boter goed romig kloppen.
4. De bakvorm lichtjes beboteren.
5. Het beslag als het klaar is direct in een voorverwarmde oven doen.
6. Tijdens het bakken de oven niet open doen anders zakt ie in.
7. Controleer of de cake gaar is door erop te drukken veert hij terug dan is hij gaar.
Of steek een sate stokje of breinaald erin in het midden komt deze er droog uit dan
is hij goed.
9. Na het bakken de cake laten afkoelen dan pas storten.
BASIS RECEPT CAKE
Ingrediënten voor 12 personen
- 200 gram zachte boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren (200 gram bij elkaar)
- 200 gram bloem – 2 theelepels bakpoeder –
- 1 zakje vanillesuiker – wat citroenrasp
- Snufje zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- vet een cakeblik goed in
Bereidingswijze
1. Roer de boter zacht en voeg de suiker toe. Roer net zo lang totdat het luchtig en romig word.
2. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei geheel is opgenomen door de boter en de suiker.
3. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg al mixende de bloem toe aan het mengsel.
4. Voeg tenslotte nog de extra ingredienten (hier: vanillesuiker en citroenrasp) toe en meng alles met de mixer goed door elkaar.
5. Doe het mengsel in het ingevette cakeblik. Schuif het blik in de voorverwarmde oven. Bak de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 60 minuten gaar. Haal de cake er niet te snel uit, want dan is hij nog niet gaar in het midden.
6.Laat de cake helemaal afkoelen, alvorens hem te ′storten′.