HET SNIJDEN VAN DE BISCUIT

Voordat je een taart kunt vullen moet je deze in twee of drie gelijke stukken snijden. In de video kun je zien hoe makkelijk dit is.

. De taart neerleggen

Strooi wat suiker op het aanrecht, de tafel of, bij kant en klaar taarten, het meegeleverde karton. Zo voorkom je dat de taart vastplakt aan de ondergrond. Leg de taart plat neer met, indien van toepassing, de breedste kant onder.

2. Een inkeping maken

Maak aan de zijkant van de taart vanaf de bovenrand een kleine horizontale inkeping van een halve centimeter. Deze inkeping kun je als richtlijn bij het snijden gebruiken.

3. Het snijden van de eerste laag

Leg je hand plat op de taart en snijd met een zo lang mogelijk kartelmes horizontaal de eerste laag van de taart af. Met de hand voel je of het doorsnijden op de goede manier gebeurt.

4. Het snijden van de tweede laag

Maak een nieuwe inkeping en snijd op de manier zoals bij de eerste laag, een tweede laag van de taart. Je hebt nu drie gelijke plakken. Na het toevoegen van de vulling kun je hiermee de taart weer opbouwen.

TERUG NAAR TAART VULLEN               BOTERCREME RECEPTEN