KANEELTAART

kaneeltaart

 

INGREDIËNTEN

  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 65 gr suiker
  • 1 mespunt zout
  • 125 gr boter of margarine
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 150 gr suiker
  • 1 mespunt zout
  • 225 gr geschaafde amandelen
  • 4 beschuiten
  • 50 gr gehakte sukade
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder

BEREIDING van de Kaneeltaart

  • Kaneeltaart deeg: Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven.
  • Strooi er de suiker en het zout over.
  • Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg.
  • Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C).
  • Bekleed een springvorm met het deeg en bak het 10 minuten voor.
  • Maak intussen de vulling:
  • roer eieren en room goed door elkaar.
  • Roer suiker, zout, geschaafde amandelen, verkruimelde beschuiten, sukade, kaneel en bakpoeder door de room en giet het op de voorgebakken bodem.
  • Bak de taart nog 45-50 minuten.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:jannekes.nl