LAS VEGAS APPELTAART

appel brie taartje

INGREDIËNTEN

Ingrediënten voor een springvorm van 23∅

Voor het deeg
300 g zelfrijzend bakmeel
80 g suiker
175 g boter
1 ei

Voor de vulling
6 verkruimelde beschuiten (of paneermeel)
8 appels
2 marsen
2 snickers
150 g pecannoten
100 g suiker
25 g boter
1 tl kaneel

BEREIDING van de Las Vegas appeltaart

Bekleed de taartvorm met het deeg.
Bak de noten met boter en suiker in een koekenpan, totdat de suiker gaat
karamelliseren.
Snijd de repen en de appels. Meng dit geheel samen met kaneel en de noten.
Strooi de verkruimelde beschuiten of het paneermeel op het deeg.
Bovenop het deeg doet u de appelvulling.
Rol het restant van het deeg uit tot een ronde plak en plaats dit boven op
de appelvulling om zo de taart af te dekken.
Bestrijk de taart met ei en strooi hierover suiker.
Steek in het midden van de taart een rond gat, zodat de stoom uit de taart
kan ontsnappen.
Bak de taart in de bakoven voor circa 60 minuten op 170 graden.

TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN

bron: smulweb.nl