• HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • WORKSHOPS
  • LINKS
  • CONTACT
  • WEBSHOP
  • HOME
  • TAART RECEPTEN
    • Appeltaarten recepten
    • Chocolade taarten
    • Aardbeien taarten
    • Kwark/cheese taarten
    • Vruchtentaarten
    • Hartige taarten
    • Slagroom taarten
    • Buitenlandse taarten
    • Taarten voor de feestdagen
    • Overige taarten recepten
  • DIEET TAARTEN
    • Vetarme taart recepten
    • Glutenvrije taarten
  • TAARTVULLING RECEPTEN
    • BOTERCREME RECEPTEN
    • BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTENBASIS
    • BAVAROISE, MOUSSES MELK BASIS
    • Mousses, bavaroises op likeur basis
    • HARTIGE TAART VULLINGEN
    • OVERIGE RECEPTEN VOOR JE TAARTVULLING
  • TAARTEN GALERIJ
  • CUPCAKES
  • WEBSHOP
You are here: Home / MERINGUE BOTERCREME

MERINGUE BOTERCREME

PrintFriendly and PDFPrint het recept

meringue boter cremeDit is  een recept voor een heerlijke meringue botercrème, die je kan gebruiken om je taart te vullen en af te smeren. Je kan er ook mooie versieringen mee spuiten op je taarten en cupcakes.

Benodigdheden

  • 1 deel eiwitten, bijvoorbeeld 150 gr
  • 2 delen fijne suiker, bijvoorbeeld 300 gr
  • 3 delen roomboter, bijvoorbeeld 450 gr, in kleine blokjes gesneden.
  • snufje zout

De eiwitten, het zout en de suiker samen in een rvs kom doen en los kloppen met een hand klopper. Deze kom in (au bain marie) een grotere pot met kokend water zetten. Als de kom van je keukenrobot erin past, is dat wel gemakkelijk.

Terwijl de kom zo op het vuur staat goed blijven doorkloppen tot de suiker door de verhitting helemaal opgelost is. Dit duurt ongeveer 4 minuten.

Giet dit mengsel in de kom van je keukenrobot. Klop dan met de garde op medium snelheid tot de meringue opgesteven is en de kom koud aanvoelt aan de buitenkant. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Gebruik dan de platte klopper en gooi er de stukje boter één voor één bij. De meringue moet koud genoeg zijn zodat de boter niet gaat smelten.

Goed door blijven kloppen tot de boter volledig opgenomen is. Het kan er eventjes vreemd uit zien, waterig, karnemelk achtig maar gewoon doorkloppen en het komt helemaal goed.

De snelheid opdrijven en doorkloppen tot het een glad geheel vormt.

En nu kan je smaakjes (vanille, framboos, nutella, citroen, chocolade …bijvoegen naar smaak) toevoegen en eventueel een kleurtje.

Je kan deze crème in een afgesloten potje een week in de koelkast bewaren en 6 maanden in de diepvries. Je moet de crème voor gebruik wel goed terug op kamertemperatuur laten komen. Ik zet hem ’s avonds uit de ijskast als ik hem de volgende morgen nodig heb.
 

 

Terug naar de BOTERCRÈME RECEPTEN

 

BASIS BOTER CREME                       BEZOEK ONZE WEBSHOP

by john on mei 3, 2013 in BOTERCREME RECEPTEN | Tagged boter, botercrem, botercreme, creme, hoe, lekker, meringeu boter, meringue, meringue boter crème, merinque, recept, schuim



Maak zelf de lekkerste taarten met de mooiste vullingen, botercreme, bavarois, mousse enz.
Ook taart recepten voor hartige taarten en de feestdagen.
Of je nu voor chocolade taart, cheese cake, appel taart gaat maken, of uitleg wilt vinden voor je fondant taarten, je vindt het bij startmettaart.nl

Previous Entry: MARSEPEINTAART
Next Entry: BOTERCRÈME MOKKA

Zoek op onze site

  • HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • WORKSHOPS
  • LINKS
  • CONTACT
  • WEBSHOP


Tags

appelbol appelflap appelflappen appeltaart Baklava balderdeeg bananen bananen brood bavarois bavaroise bosbes Bosbes muffin brood dessert engeland taart engelse taarten honing italiaanse rijsttaart Linzertorte malakoff Malakovtaart marsepein mousse muffin Notentaart met kersen Panforte pavlova pruimen Pruimen strudel recept rijstevlaai Rijsttaart rijsttaart met honing Spekkoek taart taart maken taart recept taart recepten taart vulling taartvulling tip toetje vlaai voorbeeld vulling

Taart recepten, taartvullingen, taart maken,taart bakken, cake ,boter crèmes en meer vind je op

Taart maken. Koekjes maken. Best cookie recipes         The best cake and pie recipes

 

Copyright © [2013] .

Start met taart.