Bokkenpootjestaart

Bokkenpootjestaart

 

INGREDIËNTEN

porties: 24 cm springvorm

Voor de taart:

Voor de biscuit:

  • 330 gram chocoladebiscuitmix (Funcakes)
  • 200 gram ei
  • 75 ml. water

Voor de vulling:

  • 500 ml .slagroom
  • 1 pak bokkenpootjes (200 gram)
  • Enkele eetlepels suiker

Voor de versiering:

  • 100 gram botercrememix (Funcakes)
  • 100 gram poedersuiker
  • 200 ml. water
  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 pak bokkenpootjes
  • Cappuccino-cacao of andere chocoladeversiering

BEREIDING van de Bokkenpootjestaart

De taart:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de mix, eieren en water in een kom en klop het beslag met een mixer in 7 tot 8 minuten luchtig. Daarna nog een paar minuten namien. Vul de ingevette springvorm met het beslag en bak de taart in 35 tot 45 minuten bruin. Hij moet veerkrachtig aanvoelen. Laat afkoelen op een taartrooster.

De vulling:
Maal de bokkenpootjes in de keukenmachine. Klop de slagroom stijf met suiker. Roer de bokkenpootjes erdoor tot de stukjes gelijkmatig door de room verdeeld zijn. Snij de taart als die voldoende is afgekoeld in 3 lagen. Bestrijk elke laag met de bokkenpootjesroom en plaats de taartlagen weer op elkaar.

De versiering:
Meng de mix voor botercrème, poedersuiker en water in een kom en laat een uur staan. Het wordt vanzelf een dikke, witte massa. Klop de boter romig en schep er geleidelijk de botercrèmemix doorheen tot een egale massa. Smeer de taart strak af met de botercrème. Wat je overhoudt kun je gebruiken om de taart straks mee te decoreren.

Haal de bokkenpootjes van elkaar af en druk ze tegen de zijkant van met de botercrème bedekte taart aan. Knip uit papier een bloemvorm en leg deze voorzichtig op de taart. Strooi er de cappuccino-cacao overheen zodat zich een mooi patroon vormt. Garneer eventueel met toefjes overgebleven botercrème

TERUG NAAR HARTIGE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:toetjesentaart.nl