• HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • WORKSHOPS
  • LINKS
  • CONTACT
  • WEBSHOP
  • HOME
  • TAART RECEPTEN
    • Appeltaarten recepten
    • Chocolade taarten
    • Aardbeien taarten
    • Kwark/cheese taarten
    • Vruchtentaarten
    • Hartige taarten
    • Slagroom taarten
    • Buitenlandse taarten
    • Taarten voor de feestdagen
    • Overige taarten recepten
  • DIEET TAARTEN
    • Vetarme taart recepten
    • Glutenvrije taarten
  • TAARTVULLING RECEPTEN
    • BOTERCREME RECEPTEN
    • BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTENBASIS
    • BAVAROISE, MOUSSES MELK BASIS
    • Mousses, bavaroises op likeur basis
    • HARTIGE TAART VULLINGEN
    • OVERIGE RECEPTEN VOOR JE TAARTVULLING
  • TAARTEN GALERIJ
  • CUPCAKES
  • WEBSHOP
You are here: Home / Bokkenpootjestaart

Bokkenpootjestaart

PrintFriendly and PDFPrint het recept

Bokkenpootjestaart

 

INGREDIËNTEN

porties: 24 cm springvorm

Voor de taart:

Voor de biscuit:

  • 330 gram chocoladebiscuitmix (Funcakes)
  • 200 gram ei
  • 75 ml. water

Voor de vulling:

  • 500 ml .slagroom
  • 1 pak bokkenpootjes (200 gram)
  • Enkele eetlepels suiker

Voor de versiering:

  • 100 gram botercrememix (Funcakes)
  • 100 gram poedersuiker
  • 200 ml. water
  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 pak bokkenpootjes
  • Cappuccino-cacao of andere chocoladeversiering

BEREIDING van de Bokkenpootjestaart

De taart:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de mix, eieren en water in een kom en klop het beslag met een mixer in 7 tot 8 minuten luchtig. Daarna nog een paar minuten namien. Vul de ingevette springvorm met het beslag en bak de taart in 35 tot 45 minuten bruin. Hij moet veerkrachtig aanvoelen. Laat afkoelen op een taartrooster.

De vulling:
Maal de bokkenpootjes in de keukenmachine. Klop de slagroom stijf met suiker. Roer de bokkenpootjes erdoor tot de stukjes gelijkmatig door de room verdeeld zijn. Snij de taart als die voldoende is afgekoeld in 3 lagen. Bestrijk elke laag met de bokkenpootjesroom en plaats de taartlagen weer op elkaar.

De versiering:
Meng de mix voor botercrème, poedersuiker en water in een kom en laat een uur staan. Het wordt vanzelf een dikke, witte massa. Klop de boter romig en schep er geleidelijk de botercrèmemix doorheen tot een egale massa. Smeer de taart strak af met de botercrème. Wat je overhoudt kun je gebruiken om de taart straks mee te decoreren.

Haal de bokkenpootjes van elkaar af en druk ze tegen de zijkant van met de botercrème bedekte taart aan. Knip uit papier een bloemvorm en leg deze voorzichtig op de taart. Strooi er de cappuccino-cacao overheen zodat zich een mooi patroon vormt. Garneer eventueel met toefjes overgebleven botercrème

TERUG NAAR HARTIGE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:toetjesentaart.nl

 

by john on augustus 28, 2013 in HARTIGE TAARTEN | Tagged Hartige taart, taart maken, taart recepten



Maak zelf de lekkerste taarten met de mooiste vullingen, botercreme, bavarois, mousse enz.
Ook taart recepten voor hartige taarten en de feestdagen.
Of je nu voor chocolade taart, cheese cake, appel taart gaat maken, of uitleg wilt vinden voor je fondant taarten, je vindt het bij startmettaart.nl

Previous Entry: Hummingbird worteltaart
Next Entry: Cupcakes met geconfijte kersen

Zoek op onze site

  • HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • WORKSHOPS
  • LINKS
  • CONTACT
  • WEBSHOP


Tags

appelbol appelflap appelflappen appeltaart Baklava balderdeeg bananen bananen brood bavarois bavaroise bosbes Bosbes muffin brood dessert engeland taart engelse taarten honing italiaanse rijsttaart Linzertorte malakoff Malakovtaart marsepein mousse muffin Notentaart met kersen Panforte pavlova pruimen Pruimen strudel recept rijstevlaai Rijsttaart rijsttaart met honing Spekkoek taart taart maken taart recept taart recepten taart vulling taartvulling tip toetje vlaai voorbeeld vulling

Taart recepten, taartvullingen, taart maken,taart bakken, cake ,boter crèmes en meer vind je op

Taart maken. Koekjes maken. Best cookie recipes         The best cake and pie recipes

 

Copyright © [2013] .

Start met taart.