Pompoentaart

Pompoentaart

 

INGREDIËNTEN

porties: 8

  • kant en klaar deeg voor een 23cm taartvorm
  • 1 kilo pompoen, gekookt en gepureerd
  • 1 (397g) blikje gezoete gecondenseerde melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze: Pompoentaart

  1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
  2. Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm van 23 cm.
  3. Meng in een grote kom de gepureerde pompoen, melk en eieren. Breng op smaak met kaneel, gember, nootmuskaat en zout. Mix met een garde tot het goed gemengd is. Schenk de vulling in de voorbereide taartvorm.
  4. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de temperatuur lager naar 180 C / gasovenstand 4 en bak nog 35 tot 40 minuten of tot een mes in het midden gestoken er schoon uitkomt.

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN HALLOWEEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl