Rijsttaart met truffels

stoofpeertjes taart met amaretto en witte chocolade

 

INGREDIËNTEN

Voor 10 personen

500 gr rijst
1 truffel van 40 gr
1 grote ui
2 blokjes kippenbouillon
75 gr boter
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
zout, peper

BEREIDING van de Rijsttaart met truffels

1. Was de truffel en pel hem. Hak de schil fijn. Pel de ui en snipper hem fijn. Los de bouillonblokjes op in 2 liter water en breng aan de kook.
2. Laat de helft van de boter smelten in een diepe pan en bak de uisnippers goudbruin. Doe er de rijst bij en roer alles goed door elkaar gedurende 5 min, tot de rijstkorrels goudbruin zijn en de boter opgenomen hebben. Kruid met peper en zout. Giet er vervolgens de kippenbouillon bij en doe er de truffelschilfers bij. Roer alles goed door elkaar en laat 20 min sudderen in een gesloten pan. Roer regelmatig. Doe er eventueel wat water bij als de rijst te droog begint te worden.
3. Zet de oven op 180°C. Doe de rest van de boter en de Parmezaanse kaas bij de rijst. Doe de rijst in een ovenschaal van 26 cm diameter. Zet hem in de oven en laat 10 min bakken.
4. Haal de rijsttaart uit de vorm en leg hem op een platte schaal of laat hem in de ovenschaal zitten. Rasp er de rest van de truffel over en dien onmiddellijk warm op.
Een mix van witte, rode en wilde rijst geeft dit gerecht een aangenaam parfum. Maar het kan natuurlijk ook met enkel witte rijst..

.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:seasons.nl