RIJSTTAART

rijsttaart

 

INGREDIËNTEN

  • 1 vel bladerdeeg
  • 75 gr dessertrijst
  • 5 dl melk
  • ei
  • 75 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker

Crème pattisière

  • 4 eierdooiers
  • 50 gr maïszetmeel
  • 5 dl melk
  • 100 gr suiker

Materiaal

  • 1 lage vorm

BEREIDING van de Rijsttaart

    1. Warm de oven voor op 200 graden.
    2. Doe rijst, melk en suiker in een kookpot en laat een half uur rustig opkoken. Je hebt nu rijstpap.
    3. Voor de crème pattisière: Breng de melk aan de kook. Klop de eigelen met de suiker wit. Meng er het maiszetmeel door en giet de kokende melk op het eiermengsel. Zet het geheel terug op het vuur en laat al roerend opkoken gedurende 1 minuut zodat de eieren garen.
    4. Voeg het ei en de crème patissière toe aan de rijstpap en roer goed.
    5. Leg het bladerdeeg in de vorm, snijd de randjes af en doe de rijstpap in de vorm. Zet in de oven gedurende een half uur.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:vtm.be