SPINAZIE ZALM TAART

spinazie zalm taart

 

INGREDIËNTEN

  • • Pak diepvries spinazie van 450 gram
    • 1 rode paprika
    • 1/2 blikje mais (zo’n half mini-blikje)
    • 200 gram gerookte zalm
    • 3 eieren
    • 1,5 dl slagroom
    • 80 gram geiten kaas
    • 4 a 5 blaadjes bladerdeeg
    • Zout en peper naar smaak

BEREIDING van de Spinazie zalm taart

 

Verwarm de oven voor op 200 graden

  •  Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht
    • De paprika in kleine blokjes snijden, de zaadjes moet je natuurlijk verwijderen
    • De zalm in kleine stukjes snijden
    • Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg
    • Kluts in een kom de eieren en de slagroom (peper en zout naar smaak toevoegen)
    • Verkruimel de geitenkaas in het room / ei mengsel
    • Laat de mais even uitlekken en meng de mais met de paprika
    • Knijp de spinazie even goed uit, ander kan de hartige taart te nat worden
    • Meng de spinazie met de mais, zalm en paprika en doe dat mengsel in de beklede taartvorm
    • Schenk de slagroom met de geitenkaas over de spinazie
    • Zet de hartige taart in de voorverwarmde oven
    • Na ongeveer een half uur is je klassieker klaar

    Het grote voordeel van deze hartige taart is dat je veel van de basis ingrediënten prima in de vriezer kan bewaren. Geen paniek dus bij onverwachte extra eters, deze quiche is lekker snel klaar en de smaak, tsja die is gewoon heerlijk

 

TERUG NAAR HARTIGE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:quicherecept.nl