Spinnenweb cheesecake

Spinnenweb cheesecake

 

INGREDIËNTEN

porties: 8

  • 1 (7g) zakje naturel gelatine
  • 4 eetlepels koud water
  • 2 pakjes (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100g poedersuiker
  • 100ml slagroom, stijf geslagen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 (23cm) bereidde digestive taartbodem
  • 25g pure chocolade of chocolate chips
  • 1 eetlepel boter

Bereidingswijze: Spinnenweb cheesecake

  1. Strooi de gelatine over water in een kleine steelpan. Laat 1 minuut staan. Verwarm de gelatine; roer tot het opgelost is. Haal van het vuur, laat iets afkoelen.
  2. Klop in een kom de roomkaas en suiker tot een glad geheel. Voeg geleidelijk de room, vanille en gelatinemix bij en klop tot een glad geheel. Schenk in de bereidde digestive bodem.
  3. Smelt in de magnetron de chocolade en boter in intervallen van 15 secondes; roer tot het glad is. Doe dit in een afsluitbaar plastic zakje; knip een stukje van een puntje van het zakje af. Teken hiermee een cirkel in het midden van de cheesecake. Maak gelijkmatige concentrische cirkels (1cm van elkaar af). Trek dan met een prikker vanaf het midden een lijn naar de rand. Maak de prikker schoon en herhaal dit om het web patroon te maken. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast alvorens aan te snijden.

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN HALLOWEEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl