Tulumba tatlisi

Tulumba tatlisi , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

8

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten:

  • 125 gram margarine
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 ½ glazen meel
  • 4 eieren
  • 2 glazen water
  • 2 glazen zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout

Ingrediënten van de stroop:

  • 2 glazen suiker
  • 2 glazen water
  • 1 eetlepel citroen

Op de tulumba tatli:

  • Bolletje ijs
  • Poedersuiker
  • Gemalen nootjes

BEREIDING van de Tulumba tatlisi

  • Neem een pan. Giet hier het water in en laat het koken.
  • Voeg de margarine, zout en suiker toe aan de pan.
  • Als de margarine is gesmolten, roer je alles snel door. Terwijl je roert voeg je het meel toe.
  • Roer goed door. Als je geen meel meer ziet, is het goed. Zet het vuur uit en laat het ‘deeg’ een klein beetje afkoelen.
  • Na het koelen voeg je de eieren één voor één toe. Na elke keer dat je een ei toevoegt, moet je goed kneden. Als het ei niet meer zichtbaar is, voeg je de volgende ei toe etc.
  • Als je alles goed gekneed hebt, leg je het deeg aan de kant en laat je alles volledig afkoelen.
  • Neem een spuitzak en vul dit met het deeg.
  • Knijp een grote stuk deeg uit en snijd dit in stukjes.
  • Neem een pan. Giet hier de zonnebloemolie in.
  • Als de zonnebloemolie klaar is om in te bakken, leg je de deegstukjes in de pan.
  • Laat ze bakken totdat ze goud/bruin kleuren.
  • Haal ze eruit en leg ze op een schaal zodat het resterende vet er nog van af kan.
  • In de tussentijd maak je de stroop: Neem een pan en doe daar het water en de suiker in.
  • Laat het water koken en de suiker smelten voor een half uur.
  • Voeg de citroensap toe. Dit laat je weer 15 minuten koken.
  • Laat de stroop afkoelen.
  • Leg de gebakken deegstukjes in de stroop. Beweeg ze even heen en weer en laat de stroop intrekken.
  • Haal ze eruit. Nu kun je nog poedersuiker over de ‘Tulumba tatli’ strooien of nog een bolletje ijs opleggen.
  • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl