WITTE DRUIVEN BAVAROISE

witte druiven bavaroise

Ingrediënten

voor 7 personen

  • 150 gfijne tafelsuiker
  • 1 kgwitte druif
  • 5 dlslagroom, stijfgeklopt
  • 2 elcitroensap
  • 10blaadje witte gelatine

Voorbereiding van de witte druiven bavarois

  1. Voor 6-8 personen: pureer de druiven in de keukenmachine.
  2. Zeef de puree zodat de pitjes achterblijven.
  3. Verwarm 2 dl druivenpuree samen met citroensap en suiker tot de suiker is opgelost.
  4. Week de gelatine circa 5 min. in ruim koud water.
  5. Knijp de gelatine uit en los dat op in het warme druivenmengsel dat van het vuur is afgehaald.
  6. Roer dit door de rest van de druivenpuree. Laat het mengsel afkoelen en net lobbig worden.
  7. Spatel de slagroom door het druivenmengsel.
  8. Schep de mousse in een met water omgespoelde puddingvorm van circa 1,5 liter inhoud en laat het in circa 6 uur opstijven in de koelkast.
  9. Garneer de bavarois met gesuikerde druiven.

.

Terug naar BAVAROIS EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS