Zweedse Sandwichtaart

Zweedse Sandwichtaart

 

 INGREDIËNTEN

 porties 12

Broodmix

In het originele recept staat dat je haringmousse nodig hebt. Bij mijn weten heb je dat hier niet. Ik weet wel dat er zalmpate bestaat (AH). Maar misschien is een gerookte makreel salade ook wel erg lekker. Wanneer iemand een ander idee heeft dan hoor ik het graag.

Plakjes komkommer
Gerookte zalm
Mosterd dressing
IJsbergsla
Roomkaas met zure room
Gekookte eieren
Platte Peterselie
Radijsjes

Bereiden van de Zweedse Sandwichtaart

Hulpmiddelen

Springvorm van 28 cm doorsnede

Voorbereiding

Meng de boter en rogge brood tot een kruimelige massa. Druk het in een springvorm, bekleed met bakpapier. Tenminste een paar uur laten koelen in de koelkast, als het kan een hele nacht.

Bereidingswijze

Bak eerst het brood in een ronde springvorm.
Kook de eieren.
Wanneer dit klaar is snijdt je het brood in drie lagen (zie foto)
Beleg de eerste laag brood met de vismousse/salade. En leg daarop de plakjes komkommer.
Je legt de tweede laag brood op het eerste en belegt dit met gerookte zalm. Daarop giet je de mosterddressing naar smaak.
Hierop leg je de ijsbergsla.
Leg nu de laatste laag op de andere twee.
Mix de roomkaas met een deel zure room door elkaar en besmeer de taart ermee.
Decoreer de taart met plakjes gekookte eieren, platte peterselie, radijsjes, komkommer en zalm. En de taart is klaar.n

TERUG NAAR  TAARTEN UIT SCANDINAVIË

 

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl