INGREDIËNTEN
- 125 g bloem
- 140 g koude boter
- 25 g basterdsuiker
- mespunt zout
- 1 ei, gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)
- ca. 500 g goudreinetten
- 6 el appelmoes
- 35 g poedersuiker
BEREIDING van de normandische appeltaart
- Bloem boven kom zeven. 100 g boter in kleine blokjes snijden en met suiker over bloem verdelen. Zout toevoegen. Met twee messen ingrediënten dooreen snijden tot kruimelig geheel. Eierdooier toevoegen en alles snel met koele hand tot soepel deeg kneden. Deeg in plasticfolie wikkelen en ca. 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg uitrollen tot ronde lap en vorm ermee bekleden.Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. Partjes in dunne plakjes van 2 a 3 mm snijden. Deegbodem bestrijken met appelmoes en hierop plakjes appel dakpansgewijs in cirkels schikken. Intussen rest van boter smelten. Gesmolten boter over appels druppelen en bestrooien met ca. 2/3 van poedersuiker. Taart in midden van oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken. Rest van poedersuiker ca. 5 min. voor einde van baktijd over taart strooien. Lauwwarm serveren. Lekker met lepel crème fraîche of bolletje roomijs.
TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN
bron: AH.nl