AARDBEIEN BLADERDEEG TAARTJE

american cheese cake

INGREDIËNTEN

8 PERSONEN

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 3 sinaasappels
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 pakje amandelspijs (300 g)
  • 3 blaadjes gelatine (pakje 12 stuks)
  • 2 bakken aardbeien (500 g), kroontjes verwijderd

BEREIDING van de Aardbeien bladerdeeg taartjes

1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

Leg 4 plakjes bladerdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Snijd de andere 2 plakjes elk in 5 reepjes.
Vorm met 8 reepjes een opstaand randje aan het bladerdeeg.
Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.

2. Rasp ondertussen de oranje schil van 2 schoongeboende sinaasappels en pers alle drie de vruchten uit. Zeef het sap.
Meng 2 el rasp, de eieren en suiker door de amandelspijs. Neem de bodem uit de oven en verdeel het spijsmengsel erover.
Zet de oven op 200 °C en bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen.

3. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm het sap in een steelpan, knijp de gelatine uit en los op in het sap.
Laat 20 min. staan tot het begint te geleren. Verdeel de aardbeien over de bodem en schenk het sap erover. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.!

TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN

bron: AH.NL