Een mooie strik is altijd mooi op een taart. Door gebruik van gestructureerde deegrollers, ciseleerpennen, glans of glans stof. Kun je verschillende looks maken.
De strik word gemaakt van fondant.
Om te voorkomen dat de fondant scheurt bij het maken van de strik, moet je het fondant dun uitrollen.
Benodigheden
Fondant
Eventueel kleurstof
Deegroller
Kleine mes
Eetbare lijm
Kleine borstel
Watten
Keuken papier
Een liniaal
Optioneel:
Glans stof
Zachte penseel
Deegrollen met een structuur erop
Embossing gereedschap
Papieren sjabloon voor de boog lussen
Stap 1:
Zorg dat alles klaar ligt dat werkt het fijnste
Stap 2:
Neem wat van de watten en wikkel het in een stuk keukenpapier. Pas de hoeveelheid watten om de grootte van de strik te bepalen. Vergeet niet om twee van hen te maken.
Stap 3:
Kleur je pasta eventueel met kleurstof en rol de pasta dun uit met een deegroller. Neem het mes en een liniaal en snijd twee (lange) stukken voor de strik lussen. Als u wilt een gestructureerde deegroller gebruiken, gebruik het dan als je hebt uitgerold en uw deeg dun is, maar vóór het uitsnijden van de strik lus stukken. Je kan ook gebruik ciseleerpennen of borstel de twee stukken met glans of glans stof,
Stap 4:
Neem een van de strik lus stukken en smeer een beetje eetbare lijm op een van de uiteinden. Plaats een van wattenpapier rollen rolt in het midden.
Stap 5:
Vouw de strik lus rondom de wattenpapierrol.
Stap 6:
Neem het uiteinde van de lus en start in het midden met plooien te maken.
Stap 7:
Zet de plooienvast met een beetje eetbare lijm. Herhaal de stappen 4-5-6-7 met de andere strik lus. TIP! Als u wilt dat de strik komt te staan, in plaats van liggen. Plaats de lussen in een staande positie voordat u verder gaat.zie de video onderaan
Stap 8:
Snijd de uiteinden en smeer ze in met een beetje eetbare lijm.
Stap 9:
Plaats de twee strik lussen tegen elkaar en laat ze een beetje drogen voordat u verder gaat met de volgende stap.
Stap 10:
Rol wat plakken dun uit en snijd er een klein stukje van,voor het midden van de strik en maken een aantal plooien.
Stap 11:
Smeer een beetje eetbare lijm op de achterkant van het stuk en wikkel het rond de strik. Bijwerken met het mes indien nodig. Laat de strik volledig drogen. Opmerking: Verwijder de watten papier rollen als de strik droog is.
Stap 12:
Als je staarten onder aan je strik wilt? Rol dan wat fondant uit. Snijd de staarten in dezelfde breedte als de strik lussen. Plooi de uiteinden en bevestig de staarten met een beetje lijm aan de strik.Opmerking: wacht met de strik staarten, tot dat de strik op de taart te wordt geplaatst. Dit maakt het gemakkelijk om de staart in de juiste positie te krijgen.