INGREDIËNTEN
- 350 gr zelfrijzend bakmeel (of gebruik bloem en voeg 1 1/2 theelepel bakpoeder toe)
- snufje zout
- 175 gr (basterd)suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gr boter
- 3 eetlepels melk
- 1 ei
BEREIDING van de basisrecept vlaai van linzendeeg
- eef het meel met het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker boven een kom
- Doe de in kleine stukjes gesneden boter, de melk en het ei erbij en kneed snel met de keukenmachine/mixer met deeghaken tot een soepel deeg is ontstaan
- Kneed nog even met de hand na en verdeel het deeg in twee gelijke bollen
- Leg het deeg 1 uur in de koelkast
- Beboter een vlaaivorm
- Rol een deegbol uit tot een ronde lap, groter dan de vlaaivorm en bekleed de bodem en de wanden van de vorm hiermee
- Rol de rest van het deeg uit en snijd er 1 cm brede repen van
- Vul de bodem met de vulling (bijv. kersen of abrikozen) en leg de deegrepen er overheen in een ruitjespatroon
- Garneer eventueel en bak de vlaai
Bron: taartmaken.com