INGREDIËNTEN
Porties : 8
125 g boter
100 gr pure chocolade
75 gr amandelen, grof gehakt
125 ml melk
160 gr bloem
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
4 eieren
2 eetl cacaopoeder
50 gr pure chocolade
50 gr witte chocolade
Strooisels zoals zilveren balletjes
BEREIDING van de Chocolade kersttaart
-
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de chocolade au bain marie. Mix de margarine met de suiker met een mixer in een kom. Voeg vervolgens de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix alles goed door elkaar.
Spatel de gehakte noten door het beslag en schep vervolgens in de ingevette vorm. Bak de chocoladetaart ongeveer 45 min in de oven totdat de bovenkant knapperig is. Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen.
Hij moet niet te droog zijn van binnen. Laat de taart 30 min afkoelen en verwijder dan de zijkant van de bakvorm. Snijd de taart in 8 punten. Snijd de zuurstokjes in stukken en stop deze als stam in de zijkant van de taartpunten. Smelt de pure en witte chocolade een voor een au bain marie. Trek met een lepeltje mooie slierten chocolade over de stukken taart. Versier met zilveren balletjes of andere strooisels.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR KERSTMIS
Bron: AH.nl