Recept: koude biscuit
Biscuit is een vetloos luchtig gebak waarmee je na het bakken ontzettend veel kan variëren door alle soorten vullingen (slagroom, boterroom, banketbakkersroom, …) en versieringen (slagroom, fruit, chocolade vlokken, marsepein, suikerpasta,..) te gebruiken. De basisbiscuit zelf kan je twee manieren klaarmaken: warm of koud. De koude manier is de gemakkelijkste en dus mijn favoriet. En de biscuit zelf smaakt verre van slecht. Zo ga je te werk:
Ingrediënten:
* 5 eieren
* 150 gram suiker
* 150 gram zelfrijzende bloem of gewone bloem + mespunt bakpoeder
Zo ga je te werk:
1. Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de eierdooiers schuimig en licht geel met de helft van de suiker
2. Klop de eiwitten schuimig met een zeer schone garde of nog gemakkelijker met met een elektrische mixer.
1. Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de eierdooiers schuimig en licht geel met de helft van de suiker
2. Klop de eiwitten schuimig met een zeer schone garde of nog gemakkelijker met met een elektrische mixer.
Voeg halfweg de rest van de suiker toe tot het eiwit zeer stijf is. Het stijf kloppen duurt wel even doordat je heel veel eiwit hebt. Heb dus wat geduld.
3. Meng 1/3e van de eiwitten met de eierdooiers. Spatel de bloem erdoorheen met een (houten) lepel.
4. Schep de rest van het opgeklopt eiwit onder het mengsel.
5. Giet het beslag in je bakvorm en bak in een oven van 200°C voor zo een 20min.
4. Schep de rest van het opgeklopt eiwit onder het mengsel.
5. Giet het beslag in je bakvorm en bak in een oven van 200°C voor zo een 20min.