INGREDIËNTEN
Porties: 10
- 1 cup witte kristalsuiker
- 125 gr ongezouten roomboter
- 4 eieren, gesplits
- 1/2 cup melk
- 1 el vanille extract
- 1 3/4 cup glutenvrij meel
- 2 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 2 el cacao
Bereidingswijze: Glutenvrije Marmercake
- Vet een cakeblik in en bekleed met een stuk bakpapier om de cake er na het bakken makkelijk uit te tillen.
- Doe de helft van de suiker en de boter in een grote kom en mix tot een romige massa, ongeveer 3 minuten.
- Voeg de eidooiers, melk, vanille extract, meel, bakpoeder en zout toe en mix kort totdat alles vermengd is. Doe de helft van het beslag in een andere kom. Voeg aan het beslag in de mengkom de cacao en mix nog een keer totdat de cacao is opgenomen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden Celcius hetelucht en 180 graden Celcius voor een standaard oven.
- Mix in een derde (vetvrije) kom ondertussen de eiwitten met de overige suiker stijf. Verdeel het eiwit over de twee soorten beslag en roer het eiwit er voorzichtig, maar met nodige kracht, door het beslag totdat beide zo goed als klontvrij zijn.
- Giet de twee soorten beslag om en om in het bakblik zodat je na het bakken een mooie gemarmerde cake krijgt.
- Bak de cake in 55 – 60 minuten gaar en laat afkoelen in het blik op een rooster.
TERUG NAAR GLUTENVRIJE TAART RECEPTEN
bron: zoetrecepten.nl