Ingrediënten voor 4 personen
4 blaadjes gelatine
1/8 liter slagroom
2 eetlepels suiker
¼ liter vanillevla (op kamertemperatuur uit een pak)
2 eetlepels kaneelpoeder
1 eiwit
2 kaneelstokjes
Voorbereiding
Laat de perziken uitlekken. Vang het sap op.
kom.
Bereidingswijze
Week de gelatineblaadjes in een met koud water gevulde
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Knijp het water uit de gelatineblaadjes.
Verwarm 2 eetlepels water in een steelpan en los de gelatineblaadjes hier al roerend in op.Giet de iets afgekoelde gelatine bij kleine beetjes tegelijk en steeds goed roerend door de vanillevla.Roer de kaneelpoeder door de vla.
Klop het eiwit stijf.
Schep met kleine beetjes tegelijk de stijve slagroom door de vla.
Spatel ten slotte het eiwit door dit mengsel.
Laat de bavarois 3 uur in de koelkast opstijven.