INGREDIËNTEN
- 175 g bloem
- 125 g boter
- twee eieren
- een snuifje zout
- 50 ml water of melk
- 10 g suiker.
BEREIDING van de Kruimeldeeg
Maken van een taartbodem
Dikwijls wordt eerst een lege taart korst gebakken die daarna gevuld wordt met banketbakkersroom en fruit:
- De deeg massa in een vochtige doek wikkelen en op een koele plaats ongeveer één tot anderhalf uur laten rusten. Een dag op voorhand gemaakt en in de koelkast bewaard, rolt het deeg perfect uit.
- Het een of tweemaal uitrollen alvorens te verwerken.
- Strooi wat bloem op tafel en rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van minimum drie tot 4 mm.
- Leg het deeg voorzichtig in een ingevette lage bakvorm. Breekt het deeg, dan plak je de barst weer dicht door er wat extra deeg op vast te duwen.
- Doorsteek de bodem met een vork.
- Dek het kruimeldeeg af met aluminiumfolie, boterhampapier, of bakpapier, en strooi hierop enkele droge erwten of bonen.
- Bak 15 tot 20 minuten – tot het deeg goudbruin kleurt – in een oven van 200°C, en laat afkoelen op een rooster:
- Vul de taartbodem daarna met de ingrediënten van desbetreffende taart recepten en bak indien nodig verder af
TERUG NAAR BASIS TAART BEZOEK ONZE WEBHOP
Bron: taartmaken.com