HOE BEKLEED JE EEN TAART MET MARSEPEIN OF FONDANT ? HIERONDER VIND JE VIDEO`S ,UITLEG, TIPS EN MEER OM JE TE HELPEN BIJ HET BEKLEDEN VAN JE TAART.
Tips :Voor het bekledenvan je biscuit Zorg er voor dat je de taart goed hebt gevuld, Zie TAART VULLEN
- Probeer suikerpasta of marsepein zo dun mogelijk uit te rollen. Zo kun je makkelijk figuurtjes uitsteken.
- Neem kleine stukjes suikerpasta of marsepein als je kleine versieringen wil maken. Daardoor kun je ze makkelijk dun uitrollen.
- Rol suikerpasta of marsepein uit op een ingevette plastic placemat. Leg je placemat met de uitgerolde plak naar beneden op de taart. Druk de plak voorzichtig aan tegen de taart.
- Meng suikerpasta met marsepein voor de bekleding van je taart. Dit werkt gemakkelijk en smaakt heel lekker.
- Plak kleine stukjes suikerpasta aan elkaar met een beetje water. Wanneer je grotere figuurtjes boetseert en aan elkaar wil bevestigen, gebruik je het best eetbare lijm.
Bron tips:botermeeleneieren.nl
- Bewaar geopende pakjes suikerpasta of marsepein op kamertemperatuur in een goed afgesloten plastic potje of zakje. Zo blijven ze nog 6 maanden goed voor gebruik.
- Kneed licht uitgedroogde suikerpasta weer soepel met de handen. Voeg eventueel een beetje crisco (vetstof) toe en kneed dit goed door de pasta.
- Zet tijdens het versieren je biscuit of sponge cake op een draaiplateau, zo kun je makkelijk overal versieringen aanbrengen.