INGREDIËNTEN
16 peronen
- 350ml warm water (45 C)
- 1 eetl honing
- 1 3/4 theel droge gistkorrels
- 300g bloem
- 5 eetl volkorenbloem
- 1 eetl maisbloem
- 1 theel zout
- 1 theel versgemalen zwarte peper
- 1 theel gedroogde oregano
- 1 theel gedroogde basilicum
- 1 theel gedroogde rozemarijn, gehakt
- 100g tomatensaus (passata)
- 2 eetl olijfolie
BEREIDING van de Tomaten-kruiden pizzadeeg
- Giet warm water in een kommetje en los hier de honing en gist in op. Laat staan tot het romig is geworden, ongeveer 10 min.
- Doe de bloemsoorten, zout, zwarte peper, oregano, basilicum en rozemarijn in een grote kom. Voeg het gistmengsel, passata en olijfolie toe; roer goed door elkaar.
- Zodra een goed samenhangend deeg is ontstaan, keer het dan om op een licht met bloem bestoven oppervlak. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is, ongeveer 8 min. Plaats het deeg in een licht ingeoliede kom en wentel het door de olie. Dek het af met vochtige doek en laat het op een warme plek rijzen tot het verdubbeld is in volume, ongeveer 1 uur. Verwarm ondertussen de oven voor op 230C / gasstand 8; en zet er een pizzasteen in (indien je die hebt).
- Sla de lucht uit het deeg en draai het uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee ballen van. Dek af en laat het 10 min rusten.
- Rol de ballen uit tot gewenste grootte. Smeer er wat pizzasaus op en beleg de pizza naar eigen smaak. Bak de pizza in 12 minuten af op de voorverwarmde pizzasteen of op een licht ingeoliede pizzaplaat. De pizza is klaar als de kaas bubbelt en goudbruin is.
Bron: allrecipes.nl