PEREN TARTE TATIN

  

INGREDIËNTEN

peren tarte tatin

  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 135 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 150 g bloem, gezeefd
  • 4 stevige handperen (bijv. conference of doyenne du comice), geschild
  • 1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
  • 2 bekertjes crème fraîche (a 125 ml

 

Bereiding van je peren tarte tatin

 

1. Meng 100 g boter, 50 g suiker, het ei en de bloem met de mixer of in de keukenmachine tot een deegbal.
Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 45 min. in de koelkast rusten.
2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de peren in de lengte, verwijder het klokhuis.
Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot bruine karamel. Schenk in de vorm.
Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen. 3. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 mm dik die iets groter is dan de vorm.
Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in.
4. Bak 25 min. in de oven.
Laat 5 min. afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche.
5. Bedek de taart met een bord en keer om. Serveer lauwwarm met de vanillecrème.

 

TERUG NAAR DE LEKKERSTE TAART RECEPTEN

PEREN TARTE TATIN                                             BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: AH.nl