- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz)
- 1 ei
- 2 el rietsuiker
BEREIDING van de appel-brietaartje
-
- Stap 1. Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Dat doe je ongeveer 15 minuten voordat je begint met dit recept.
- Stap 2. Knip een stuk bakpapier af en leg dit op een bakplaat, het bakpapier moet er precies in passen. Laat de oven warm worden op 200 graden.
- Stap 3. Duw met een appelboor het klokhuis uit 2 stevige appels. Snij de appels in dunne plakjes.
- Stap 4. Leg de bladerdeegvelletjes op een snijplank. Leg de appelplakjes in het midden van elk velletje. Snij! een rondje uit het bladerdeeg, om de appelplakjes heen. Zorg dat je een rand van 1/2 centimeter om de appel overhoudt.
- Stap 5. Leg de rondjes bladerdeeg met de appelplakjes voorzichtig op de bakplaat. Doe het ei in een kommetje en roer zo hard met een vork, dat al het ei dezelfde kleur heeft. Smeer de bladerdeegtaartjes dun met het ei in, gebruik hiervoor een kwastje.
- Stap 6. Strooi 2 eetlepels rietsuiker over de bladerdeegtaartjes. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de bladerdeegtaartjes in 20 tot 25 minuten gaar en mooi bruin.
TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN
bron: AH.nl