INGREDIËNTEN
- 400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
- 1 ei, gesplitst
- 250 g witte basterdsuiker
- 250 g boter
- 6 mildzoete appels (bijvoorbeeld jonagold), geschild
- 1 citroen schoongeboend
- 1 bakje blauwe bessen (150 g)
- 1 bakje frambozen
- 2 el bloem
- 30 g havermoutvlokken
- 50 g rietsuiker
BEREIDING van de appel-bessentaart
- . Doe het bakmeel, eiwit en 200 g suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C. 2. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in een kom. Rasp de gele schil van een 1/2 citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, 2 el sap, 50 g suiker en de blauwe bessen erdoor. 3. Bestuif het werkblad, de deegroller en de deegbal met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1 cm dik. Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg op de bodem van de vorm. Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen. 4. Schep de appels en bessen in de vorm. Verdeel de frambozen erover. Verkruimel het overgebleven deeg met de bloem, havermoutvlokken, rietsuiker en het eigeel. Verdeel over de taartvulling en bak 1 uur in het midden van de oven bruin en gaar. Laat in de vorm afkoelen.
TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN
bron: AH.nl