INGREDIËNTEN
Voor het deeg:
175 g vetarme roomkaas
-350 g bloem
-175 g zachte boter of margarine
-900 g appels (geschild, uitgeboord en in dunne plakjes)
-1 el kaneel
-5 a 6 el ruwe suiker naar smaak (hang af van de zoetheid van de appels)
-2 el citroensap
BEREIDING van de appeltaart uit amerika
-rol een deegbal dun uit op een bebloemd werkvlak (5 mm dik) en bedek er een taartvorm van 25 cm mee
-bak het deeg voor met bakbonen
-als het deeg is afgekoeld de appels erin leggen, waarbij je ze in het midden hoger opstapelt
-rol de andere deegbal dun uit en leg voorzichtig over de appels
-druk de randen met een vork tegen elkaar en prik een paar gaatjes in de bovenkant van de taart
-meng de apart gehouden kaneel en suiker en strooi dit over de taart
-bak 35 a 40 min op 190?C, tot het deeg goudbruin , stevig is en de appels gaar zijn
TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN
bron: smulweb.nl