BAVAROISE VAN ASPERGES

Ingrediënten voor 4 personen

* 350 gram asperges;
* 1 vanillestokje;
* 2 deciliter melk;
* 5 blaadjes gelatine;
* 4 eierdooiers;
* 300 gram suiker;
* 25 gram poedersuiker;
* 0,5 liter slagroom;
* IJswater.

Voorbereiding

Kook en pureer de asperges. Snijd intussen het vanillestokje in de
lengte open, schraap het merg eruit en voeg zowel het merg als het
stokje aan de melk en de aspergepuree toe. Breng langzaam dit geheel
tegen de kook aan. Laat het vervolgens minstens tien minuten trekken op
laag vuur. Week ondertussen de gelatine in koud water.

Bereidingswijze

Klop de dooiers met eenderde van de suiker tot een dikke creme. Zeef de
melk en klop deze door het dooiermengsel. Zet de creme op een pan met
heet water. Verwarm de creme al roerende, au bain marie, tot deze
gebonden is. Los al roerende de goed uitgeknepen gelatine erin op.

Plaats de kom in een schaal met ijswater en roer zo nu en dan, tot de
creme lobbig wordt. Klop de slagroom met de poedersuiker op tot
yoghurtdikte. Spatel  zodra de creme lobbig wordt, de slagroom erdoor.

Laat het in de koelkast
opstijven in circa vier uur.

Verwarm ondertussen de resterende
suiker tot deze licht gecaramelliseerd is en doe daarna het water
erbij, daarna de rauwe geschilde door de helft gesneden asperge erin en
ongeveer 12 minuten laten koken en af laten koelen.
Dit kun je gebruiken als decoratie