AARDBEIEN BAVAROISE

Ingrediënten voor 4 personen

7 blaadjes gelatine
1/2 dl water
1/2 dl melk
1/2 stokje vanille
1 snuifje zout
4 eierdooiers
100 gr fijne suiker
4 dl verse room
30 gr gepelde pistaches
750 gr aardbeien
1 eetlepel kirsch of aardbeienlikeur
80 gr fijne suiker
1 groene citroen
1 zakje vanillesuiker
200 gr bitterkoekjes

Voorbereiding

De creme bereiden:
De blaadjes gelatine in koud water weken. De melk koken met de doormidden gespleten helft van het vanillestokje en het zout. De eierdooiers met de suiker kloppen tot een schuimig mengsel. De melk over de eieren gieten en al roerend laten dikken zonder te laten koken. Van het vuur nemen als de creme aan de lepel blijft kleven. De blaadjes gelatine uitwringen en een voor een door de warme creme roeren en goed onder elkaar mengen. Nu laten afkoelen. Af en toe roeren maar niet laten stollen. De aardbeien schoonmaken, 250 gr vruchten voor de versiering bewaren. 300 gr aardbeien in vieren snijden en met kirsch of met likeur overgieten, bestrooien met 30 gr suiker, besprenkelen met het citroensap. De rest van de aardbeien mixen en met 50 gr suiker vermengen om de fondue te maken. Langzaam verwarmen en roeren om de suiker goed op te lossen, dan laten afkoelen en op een koele plaats zetten. De helft van de room stijf kloppen (de rest bewaren voor de eindversiering). De slagroom door de creme scheppen en de in de suiker en de kirsch gemacereerde aardbeienstukjes en de grof gehakte pistaches bijvoegen.Op een koele plaats zetten tot de volgende dag