Ingrediënten
3 blaadjes gelatine
2 deciliter melk
100 gram bittere chocolade
35 gram suiker
1 zakje vanille suiker
2 eidooiers
1 eiwit
15 gram poeder suiker
0,25 liter slagroom
Bereidingswijze
Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water.
Verwarm de melk en breek hierboven de chocolade in stukjes.
Laat deze al roerend smelten en roer er de suiker en de vanillesuiker door.
Neem de pan van het vuur.
Klop 2 eidooiers los met een 1/2 deciliter van de chocolademelk.
Voeg dit al roerend weer toe aan de choclademelk.
Verwarm deze op een laag vuur, al roerend tot het iets gebonden is, maar laat het vooral niet koken.
Los er de goed uitgeknepen gelatine in op.
Laat het in een bak met koud water, onder af en toe roeren, afkoelen tot het iets lobbig begint te worden.
Klop intussen een eiwit stijf. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de poedersuiker toe.
Klop de slagroom bijna stijf,spatel de slagroom en het eiwit door de chocoladevla, zodra deze lobbig begint te worden.
Laat de bavarois ca 6 uur in de koelkas opstijven.
Verwarm de melk en breek hierboven de chocolade in stukjes.
Laat deze al roerend smelten en roer er de suiker en de vanillesuiker door.
Neem de pan van het vuur.
Klop 2 eidooiers los met een 1/2 deciliter van de chocolademelk.
Voeg dit al roerend weer toe aan de choclademelk.
Verwarm deze op een laag vuur, al roerend tot het iets gebonden is, maar laat het vooral niet koken.
Los er de goed uitgeknepen gelatine in op.
Laat het in een bak met koud water, onder af en toe roeren, afkoelen tot het iets lobbig begint te worden.
Klop intussen een eiwit stijf. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de poedersuiker toe.
Klop de slagroom bijna stijf,spatel de slagroom en het eiwit door de chocoladevla, zodra deze lobbig begint te worden.
Laat de bavarois ca 6 uur in de koelkas opstijven.