INGREDIËNTEN
porties : 10-12
- Cake
- 115 gr ongezouten boter
- 200 gr kristalsuiker
- 4 eidooiers
- 45 ml melk
- 175 gr bloem
- 25 ml / 1½ eetlepel maïzena
- 7,5 ml / 1½ theelepel bakpoeder
- 1,5 ml / ¼ theelepel zout
- 5 ml / 1 theelepel vanillesuiker
- 4 eiwitten
- Frambozenvulling
- 375 gr verse frambozen
- 50 gr kristalsuiker, of naar smaak
- Roomvulling
- 2 eieren
- 90 gr kristalsuiker
- 15 ml / 1 eetlepel aardappelzetmeel
- 350 ml melk
- snufje zout
BEREIDING van de Aardbeien-slagroomtaart met frambozenlaag
- Om de cake te maken: vet drie taartvormen van 23cm licht in en bestuif met bloem. Klop de boter met de suiker romig in een kom tot het licht en luchtig is. Klop een voor een de eidooiers erdoor. Roer de melk erdoor tot het goed gemengd is.
- Meng in een andere kom door een zeef de bloem, maïzena, bakpoeder, zout en vanillesuiker. Roer het meelmengsel door het eimengsel tot het een glad geheel is.
- Verwarm de oven voor op 230°C. Klop de eiwitten in een aparte kom stijf. Vouw voorzichtig het eiwit door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de drie bakvormen. Gebruik de achterkant van een lepel of een spatel om het beslag naar de randen uit te smeren. Bak de cakes 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cakes 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
- Om de frambozenvulling te maken: leg de frambozen in een kom en prak ze met een vork fijn. Voeg naar smaak suiker toe.
- Om de roomvulling te maken: klop met een garde de eieren en suiker in een sauspan tot het goed gemengd is. Klop met een garde aardappelzetmeel en melk erdoor en meng tot een glad geheel. Voeg zout toe. Kook het mengsel op laag vuur tot het dik is, in ongeveer 6 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Schenk de slagroom in een kom en klop deze bijna stijf. Roer de poedersuiker en vanillesuiker erdoor en klop de slagroom dan helemaal stijf.
- Om de taart samen te stellen: leg een cakelaag op de kop op een schaal. Lepel de frambozenvulling over de eerste laag. Leg een andere cakelaag erbovenop en besmeer deze met roomvulling. Leg de laatste laag cake erbovenop en besmeer de bovenkant en randen met de slagroom. Snijd de aardbeien in plakjes en garneer hiermee de bovenkant en zijkanten van de taart. Zet de taart in de koelkast voor serveren.
Bron
Dit recept is in aangepaste vorm overgenomen uit “Danish Food & Cooking” van Judith H. Dern (2008).
Varianten
Besprenkel de cakelagen met 50 ml sinaasappellikeur alvorens te bedekken met de vulling. In plaats van roomvulling kun je ook 1,5 ml rum extract toevoegen aan de stijfgeslagen slagroom en dit als vulling gebruiken. Je kunt ook bevroren frambozen, of frambozenjam als vulling gebruiken.
TERUG NAAR SLAGROOM TAARTEN RECEPTEN
bron:allrecipes.nl