Chocolade slagroomtaart

Chocolade slagroomtaart

 

INGREDIËNTEN

porties : 10-12

  • Voor het deeg
  • 5 eieren
  • 100 gr basterdsuiker
  • 150 gr melkchocolade, fijngeraspt
  • 300 gr gemalen noten
  • 2 volle eetlepels bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Voor de bovenlaag
  • 600 ml slagroom
  • 50 gr melkchocolade, fijngeraspt

BEREIDING van de Chocolade slagroomtaart

  • Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4 en vet een springvorm (25 cm) in.
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en doe ze in de ingevette springvorm. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten.
  • Laat de taartbodem afkoelen en snijd ongeveer 2/3 van de bovenkant af. Klop de slagroom stijf. Verkruimel het deeg dat je afgesneden hebt en meng dit door de slagroom.
  • Zet de springvorm rand weer vast aan de onderkant en verdeel de crème over de taartbodem. Bestrooi met de geraspte chocolade. Laat de taart een paar uur in de koelkast staan.

Bron

Dit recept is in aangepaste vorm overgenomen uit “Danish Food & Cooking” van Judith H. Dern (2008).

Varianten

Besprenkel de cakelagen met 50 ml sinaasappellikeur alvorens te bedekken met de vulling. In plaats van roomvulling kun je ook 1,5 ml rum extract toevoegen aan de stijfgeslagen slagroom en dit als vulling gebruiken. Je kunt ook bevroren frambozen, of frambozenjam als vulling gebruiken.

TERUG NAAR SLAGROOM TAARTEN RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl