INGREDIËNTEN
12 personen
- voor het deeg:
- 325 g bloem
- 125 g poedersuiker
- zout
- 200 g koude boter + boter om in te vetten
- 40 g amandelschaafsel
- voor de vulling:
- 230 g maanzaad
- 100 g blanke hazelnoten
- 170 g zachte boter
- 50 g poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 7 eidooiers
- 6 eiwitten
- 130 g fijne kristalsuiker
Bereiden van de Ciasta z makiem Maanzaad taart uit Polen
Voorbereiding
- meng in een kom 300 g bloem, 100 g poedersuiker en een snufje zout door elkaar. Voeg de boter in stukjes toe en wrijf met koele hand tot een kruimige massa. houd ? van het deeg apart.
- kneed de rest snel tot een soepel deeg, verpak het in vershoudfolie en laat het ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
- meng de rest van de bloem en suiker met het amandelschaafsel door het achtergehouden deeg, zodat een kruimelig deeg ontstaat.
- bewaar tot gebruik in de koelkast.
- overgiet het maanzaad met kokend water water. laat het uitlekken en maal het fijn in de keukenmachine. hak de hazelnoten fijn.
verwarm de oven voor op 180?C (heteluchtoven 160?C). - vet de taartvorm in.
Bereidingswijze
- rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 3 mm dik en bekleed de vorm ermee.
- klop de boter met de poedersuiker en vanillesuiker romig en luchtig. voeg de eidooiers een voor een toe.
- klop de eiwitten in een andere kom stijf met de kristalsuiker.
- meng het maanzaad met de hazelnoten.
- meng het maanzaadmengsel en de botermassa voorzichtig door de stijfgeslagen eiwitten en schep de massa op de taartbodem.
- verdeel het kruimeldeeg over de taart en bak hem in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
- laat de taart afkoelen op een taartrooster en bestrooi hem met poedersuiker.
bron:allrecipes.nl