Ciasta z makiem Maanzaad taart uit Polen

 INGREDIËNTEN

12  personen

  • voor het deeg:
  • 325 g bloem
  • 125 g poedersuiker
  • zout
  • 200 g koude boter + boter om in te vetten
  • 40 g amandelschaafsel
  • voor de vulling:
  • 230 g maanzaad
  • 100 g blanke hazelnoten
  • 170 g zachte boter
  • 50 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 7 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • 130 g fijne kristalsuiker

Bereiden van de Ciasta z makiem Maanzaad taart uit Polen

Voorbereiding

  • meng in een kom 300 g bloem, 100 g poedersuiker en een snufje zout door elkaar. Voeg de boter in stukjes toe en wrijf met koele hand tot een kruimige massa. houd ? van het deeg apart.
  • kneed de rest snel tot een soepel deeg, verpak het in vershoudfolie en laat het ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
  • meng de rest van de bloem en suiker met het amandelschaafsel door het achtergehouden deeg, zodat een kruimelig deeg ontstaat.
  • bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • overgiet het maanzaad met kokend water water. laat het uitlekken en maal het fijn in de keukenmachine. hak de hazelnoten fijn.
    verwarm de oven voor op 180?C (heteluchtoven 160?C).
  • vet de taartvorm in.

Bereidingswijze

  • rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 3 mm dik en bekleed de vorm ermee.
  • klop de boter met de poedersuiker en vanillesuiker romig en luchtig. voeg de eidooiers een voor een toe.
  • klop de eiwitten in een andere kom stijf met de kristalsuiker.
  • meng het maanzaad met de hazelnoten.
  • meng het maanzaadmengsel en de botermassa voorzichtig door de stijfgeslagen eiwitten en schep de massa op de taartbodem.
  • verdeel het kruimeldeeg over de taart en bak hem in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
  • laat de taart afkoelen op een taartrooster en bestrooi hem met poedersuiker.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT POLEN

bron:allrecipes.nl